Over mij

Mijn verhaal

Mijn verhaal begint in juni 2014, toen ik voor het eerst in aanraking kwam met Mindfulness en Compassie. Ik ging door een moeilijke periode van mijn leven en móest dingen anders gaan aanpakken. Een goed gesprek met een vriendin bracht me bij Mindfulness.  Ik ging een training volgen en werd er enorm door geraakt. Ik voelde me gaandeweg sterker worden en kreeg weer vat op mijn leven. Ik begon met de basisopleiding tot trainer en al heel snel nam ik het besluit om hiermee door te gaan. Nu ben ik 4 jaar verder en heb ik al heel wat vervolgopleidingen gevolgd, het project Mindfulness voor Jongeren opgezet en trainingen en workshops gegeven. 
Mindfulness en compassie zijn voor mij de basis van mijn ‘zijn’ geworden en ik wil dit zoveel mogelijk delen. Mijn eigen ervaring is mijn grootste drijfveer: met mensen zoeken naar een nieuwe weg, durven zien wat er speelt, doen waar je je goed bij voelt en vertrouwen op jezelf. Het leven ten volle leven met alles wat erbij hoort!
DSC_0395.NEF


		
Over mij
Na een periode in mijn leven waarin ik een scheiding doormaakte, mijn zoon het heel moeilijk kreeg en verslaafd raakte én mijn moeder overleed, heb ik aan den lijve ervaren hoe het is als de golven van het leven een storm vormen en je nauwelijks meer boven water kan komen. Het maakte dat ik mezelf niet meer herkende: ik, die altijd optimistisch, zonnig, energiek en vol vertrouwen in het leven stond; er was niet veel meer van over. Mijn idee van hoe het leven was en hoe het werkte bleek helemaal niet te kloppen, mijn (zelf) vertrouwen was weg. Hoe moest ik verder en hoe kon ik mezelf weer terug vinden?  Ik ben gaan zoeken naar een weg om weer op te krabbelen, de zonnige en krachtige kant te vinden. Mindfulness en compassie kwamen op mijn pad en dit heeft voor mij het verschil gemaakt. Mijn zelfvertrouwen groeide langzaam en mijn oude kracht kwam terug. Afgelopen oktober verongelukte mijn jongste zoon en ons leven staat weer volledig op zijn kop; zoveel verdriet, gemis en hartenpijn is niet te beschrijven. Wat mij het meeste helpt nu is mediteren en compassie hebben, met mezelf én met anderen, ik weet niet hoe ik dit verlies anders zou kunnen doorstaan. Het mooie zien is dan heel lastig. En toch is het er, als je het maar wil en durft te zien!  Deze ervaring is mijn grootste drijfveer: net zoals ik zelf doe ook met andere mensen zoeken naar een nieuwe weg, durven zien wat er speelt, doen waar je je  goed bij voelt en vertrouwen op jezelf. Het leven ten volle leven met alles wat erbij hoort. Mindfulness en compassie zijn voor mij de basis en ik wil dit zoveel mogelijk  delen. De zon ook in het leven van mijn medemens wat meer laten schijnen, dat is mijn missie.

Gevolgde opleidingen en werkervaring

2019 My Mind, Mindfulness voor kinderen en jongeren met ADHD en ASS én hun ouders. Susan Bögels, Centrum voor Mindfulness A' dam

2019 ACT basisopleiding bij Elke Smeets, opleider bij Seetrue

2018 opleiding Mindfulness en Burnout van Anne Formsma, Seetrue Opleidingen

2018 opleiding tot Compassietrainer bij I AM, Instituut voor Aandacht en Mindfulness in België

2018 Bijscholing Mindfulness en angst, Boedhistische psychologie en Psychopathologie

2017 Opleiding trainer Mindfulness voor Jongeren, David de Wulf

2017 Bijscholing Mindful bewegen

2017 Bijscholing Cognitieve psychologie

2017 Vervolgopleiding Mindfulnesstrainer bij SeeTrue, Trish Bartley en David Dewulf

2016 Opleiding tot Mindfulness Trainer, See True Opleidingen

2016 Opleiding Oplossingsgericht coachen, RINO A’dam

2009 Opleiding trainer Sociale Vaardigheden, Collegio 

2002 Bijscholing Contextuele leerlingbegeleiding

2000 Opleiding Omgaan met mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel 

1993 PABO, leerkracht basisonderwijs
Werkervaring

2017- heden Projectleider Project Mindfulness voor Jongeren in het MBO en VO

2017 Trainer Mindfulness voor Jongeren (met psychopathologie) in het MBO 

2011 - 2017 Coördinator Steunpunt Passend Onderwijs Arcus College

2011 Intern begeleider passend Onderwijs MBO

2011 Beleidsondersteuner Passend Onderwijs

2000- 2011 Trajectbegeleider MBO niveau 2,3,4

2004-2007 Trainer Sociale vaardigheden

2000- 2005 Docent MBO 1, Groepsbegeleider  MBO 1

Jobcoach MBO 1

1997- 2000 Medewerker afdeling studie, Stichting Gehandicaptenzorg Limburg

1993-1997 Leerkracht Basisonderwijs ( meerder basisscholen)